Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Κρασί και εδέσματα: πως συνδυάζονται;



Ετοιμάζεστε να καλέσετε φίλους στο σπίτι για ένα gourmet γεύμα? Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύτιμες για να τους προσφέρετε μια εμπειρία.. ξεχωριστή! 

Για να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο γευστικό σύνολο, χρειάζεται οι γεύσεις που επικρατούν να έχουν παρόμοια ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Για αυτό τον λόγο φροντίστε να συνδυάζετε ελαφριά γεύματα με λευκό κρασί και γεύματα με έντονες γεύσεις με ώριμο κρασί και έντονο άρωμα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα επικρατεί ούτε το κρασί, ούτε το έδεσμα αλλά η γεύση τους θα συνδυάζεται ισορροπημένα.
Οι εχθροί του κρασιού στο τραπέζι είναι το ξίδι, το πορτοκάλι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ καθώς η οξύτητά τους αλλοιώνει την γεύση του. Τα λιπαρά ψάρια προσδίδουν στο κρασί μεταλλική γεύση ενώ ο συνδυασμός του με σούπα δεν συνίσταται. Αν και οι δεν υπάρχουν κανόνες που να ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις, οι παραπάνω προτάσεις αναδεικνύουν την γεύση του φαγητού και του κρασιού ταυτόχρονα χωρίς να αλλοιώνουν η μία την άλλη.


Πηγή: www.drinks.gr