Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Μήλο και κρασί: 2 σύμμαχοι για τον οργανισμό




Δύο έρευνες σχετικά με τη διατροφή μας και συγκεκριμένους κινδύνους που αυτή μπορεί να αποτρέψει ήρθαν πρόσφατα στο φως. Η πρώτη αφορά το μήλο, γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, σημαντικές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη εγκεφαλικού και εμφράγματος. Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που μελέτησαν υπολογιστικά μοντέλα, προλαμβάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο μέσω της λειτουργίας των στατινών, των ουσιών που δρουν κατά της χοληστερόλης.

Αντίστοιχα η δεύτερη, έρχεται να ενισχύσει αυτό που ισχύει για το κρασί, μέσα από μελέτες χρόνων. Συνηγορεί πως η καθημερινή ισορροπημένη κατανάλωση κρασιού, ειδικά κόκκινου, προλαμβάνει συμπτώματα καρκίνου, ενισχύοντας παράλληλα την καλή λειτουργία της καρδιάς. Κι αυτό αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά από τα λόγια του αναπληρωτή καθηγητή Βιοϊατρικών Επιστημών Ilhem Messaoudi, του Πανεπιστημίου Ιατρικής της Καλιφόρνια: «Για τον μέσο άνθρωπο το να συνοδεύει το γεύμα του με ένα ποτήρι κρασί, συμβάλλει θετικά στη υγεία του και την καρδιαγγειακή λειτουργία». 

www.in2life.gr