Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Χρυσάφι η επένδυση σε κρασί - 131.000 ευρω για ένα βαρέλι κρασί



Η αυξημένη ζήτηση των Κινέζων σε κρασί έχει ωθήσει την τιμή του κρασιού στα ύψη. Οι τιμές στην παλαιότερη δημοπρασία κρασιού για φιλανθρωπικούς λόγους στην Βουργουνδία έχει φτάσει στο ιστορικό ρεκόρ των 8,5 εκατ. δολαρίων.
"Η τρέλα" των Kινέζων για το κρασί, έχει ωθήσει την τιμή στα ύψη, μάλιστα ο Κινέζος επιχειρηματίας Yan Hong Cao πλήρωσε 131.000 ευρω για το "Προεδρικό βαρέλι" των 456 λίτρων του Meursault-Genevrieres Premier Cru, Cuvee Philippe le Bon, κατά την 153η φιλανθρωπική δημοπρασία σε συνεργασία με τον Οίκο Christie.
Η Γαλλίδα ηθοποιός Clothilde Couraut, ήταν η πρόεδρος της 153η φιλανθρωπικής δημοπρασίας. Το 2013 ήταν μία άσχημη χρονιά για τα κρασιά της Burgundy αφού χτυπήθηκαν από χαλάζει το καλοκαίρι, πράγμα που μείωσε δραματικά την παραγωγή κρασιού.
"Είναι ουσιαστικά ψεύτικη αυτή η αυξημένη τιμή, του κρασιού, αφού δεν βασίζεται τόσο στην καλή ποιότητα όσο στην μείωση της παραγωγής. Το 2012 το κρασί ήταν καλύτερο", ανέφερε στο Bloomberg ο ειδικός κρασιού Paul Hammond.
Τα τελευταία τρία χρόνια αγοραστές από την Κίνα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην παραγωγή της Βουργουνδίας (Burgundy). 
Αλλά και στην Ευρώπη το διάσημο κρασί είναι ανάρπαστο. 
Ένας Ευρωπαίος ιδιώτης πλήρωσε 70.620 ευρώ για ένα βαρέλι ενώ το Maison Lucien Lemoine υπολογίζεται ότι έδωσε 65.270 ευρώ για ένα Batard’s Cuvee dames de Flandres. (πηγή: newmoney.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου