Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Χοιρινό stir fry με πιπεριές Φλωρίνης και tabasco



Ρίχνουμε σε ένα μπολ 800γρ. χοιρινό μπούτι ή ψαρονέφρι κομμένο σε μπουκιές και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές σησαμέλαιο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, 2 κρεμμυδάκια κομμένα σε φετούλες και 400γρ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια. Προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές σησαμέλαιο και τις μπουκιές του χοιρινού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές χυμό μανταρινιού, 1 σφηνάκι λευκό ή ροζέ κρασί, 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας και ½ κουταλάκι Tabasco. Μαγειρεύουμε για 10΄ και προσθέτουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ αραιωμένο σε 1 κουταλιά κρύο νερό, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ακόμα 20 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι ατμού. Eπισκεφθείτε το site μας για να δείτε με τι κρασί μπορείτε να συνοδεύσετε αυτή τη συνταγή και να το παραγγείλετε on-line: