Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ζελέ καρπούζι με δυόσμο και γλυκό κρασί



Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μουλιάσει και βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί. Όταν φουσκώσει η ζελατίνα, την στραγγίζουμε και την ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το καυτό κρασί και την ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 500γρ. από το καρπούζι και τα αναμιγνύουμε καλά με το ζεστό κρασί. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το υπόλοιπο καρπούζι και το αναμιγνύουμε κι αυτό, μαζί με το χυμό του λάιμ και το δυόσμο, μέσα στο υπόλοιπο μίγμα. Το μεταφέρουμε σε ποτηράκια ή ατομικά μπωλ και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ώστε να πήξει. Ροζέ και λευκό κρασί ταιριάζει με αυτό το γλυκό, δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας:
http://www.greeceandgrapes.com/index.php?route=product/food/product&food_id=87