Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Κτήμα Τέχνη Οίνου



Πίσω από το Κτήμα Τέχνη Οίνου βρίσκονται οι Γιάννης Παπαδόπουλος πολιτικός μηχανικός και  Γιάννης Καλαϊτζίδης αρχιτέκτονας μηχανικός , πετυχημένοι επαγγελματίες και οι δύο.
Το ξεκίνημα γίνεται το 1993 όταν ο Γ. Παπαδόπουλος επενδύει το μεράκι του σ’ έναν μικρό οικογενειακό αμπελώνα στο Μικροχώρι  Δράμας και ταυτόχρονα στεγάζει τ’ όνειρό του σ’ ένα χώρο λιτό και αρχίζει την οινοποίηση για χόμπι και προσωπική ικανοποίηση .
Δύο χρόνια αργότερα , το 1995 , περνάει το κατώφλι του οινοποιείου και ο Γ. Καλαιτζίδης .
Η δημιουργία του κτήματος Τέχνη Οίνου είναι πλέον γεγονός και συνοδεύεται από την κυκλοφορία των πρώτων τους κρασιών, τη σειρά του λευκού, ροζέ και ερυθρού «Τέχνη Αλυπίας» που πολύ γρήγορα κατέλαβαν τη θέση τους στην αγορά των νέων ποιοτικών ελληνικών κρασιών.
Στόχος του κτήματος είναι η ανάδειξη του άριστου εγκλιματισμού συγκεκριμένων κοσμοπολίτικων αλλά και ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, στο οικοσύστημα της Δράμας. Δείτε στις σελίδες του Greece and Grapes τα κρασιά του Κτήματος:
http://www.greeceandgrapes.com/index.php?route=product/asearch&filter=MANUFFUNAM=Wine+Art+Estate=92=%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8C%CF%82


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου