Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Σαρδέλες τηγανιτές πικάντικες



Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το ταμπάσκο. Σε ένα πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά και σε ένα άλλο το αλεύρι, ανακατεμένο με αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο. Περνάμε κάθε σαρδέλα πρώτα από το μίγμα του αλευριού, ύστερα από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά. Αφού πανάρουμε όλες τις σαρδέλες, τις τηγανίζουμε λίγες λίγες, σε καυτό ελαιόλαδο, ώσπου να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ιδανικά τις σερβίρουμε μαζί με χόρτα ή με αμπελοφάσουλα βραστά. Mπορείτε να συνδυάσετε τις πικάντικες σαρδέλες με παγωμένο τσίπουρο ή ρετσίνα, δείτε τις προτάσεις μας μαζί με τη συνταγή εδώ:
http://www.greeceandgrapes.com/index.php?route=product/food/product&food_id=83